1 cibule
2 i více stroužků česneku
1 konzerva loupaných krájených rajčat (850ml)
1 konzerva bílých fazolí (425 ml)
1 lžíce olivového oleje
500 ml zeleninového vývaru ( z kostky)
200 g kolínek
sůl,pepř
1 svazek bazalky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Fazole necháme okapat.
V hrnci rozehřejeme olivový olej a na něm zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme rajčata i s nálevem a fazole. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut., občas zamícháme.
Kolínka uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody. Bazalku opereme, otrháme lístky, část jich odložíme, zbytek nakrájíme na nudličky.
Těstoviny scedíme, necháme okapat a přidáme do polévky. Osolíme a opepříme. Vmícháme pokrájené bylinky a ozdobíme odloženými bazalkovými lístky.