Těsto:
5 vajec
250 g jemného krystalu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 dl oleje
1 dl studené vody
Půl čokoládového pudinku
1/4 l mléka
Krém:
2 šlehačky v prášku (dr. Oetker)
2 vanilinové cukry
2 zakysané smetany nebo bílé jogurty
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nejdříve si uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Na těsto ušleháme z bílků tuhý sníh. Přidáme cukr a postupně zašleháváme žloutky, olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a lžičkou do něho klademe pudink. Pečeme asi na 180°C.
Vychladlé potřeme krémem.
Šlehačku ušleháme dle návodu, zašleháme vanilinový cukr a vmícháme smetanu nebo jogurt. Můžeme přidat 2 lžičky želatiny nabobtnané v trošce vody a rozpuštěné.
Moučník dobře vychladíme.