4 ks pstruhů okolo 27-30cm délky čerstvě vykuchaných
hladká mouka na obalení
mletá sladká (případně pálivá) paprika
sůl
kvalitní olej na smažení
plátky citrónu
petrželová nať na ozdobení
nové brambory jako příloha
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pstruhy nejlépe čerstvě zabité a vykuchané (pozor! hlavy ryb musí zůstat) opláchneme pod tekoucí vodou a lehce osušíme utěrkou nebo papírovým ubrouskem.
Ryby vydatně osolíme z obou stran i uvnitř a necháme několik minut odpočinout.
Do hladké mouky přidáme trochu mleté sladké papriky (labužníci mohou vyzkoušet i papriku pálivou)a ryby v mouce obalíme z obou stran.
Pstruhy smažíme z obou stran prudce na rozpáleném oleji na pánvičce nebo v troubě na větším pekáčku (podle velikosti ryb).
Podáváme na předehřátém talířku nejlépe s vařenými novými bramborami. Na talířku pstruhy ozdobíme plátky citrónu a petrželovou natí.
Dobrou chuť.