1kg vepřového či hovězího nejlépe kýta
0,3kg cibule
0,5kg paprik
0,5kg rajčat
7dkg mleté papriky nejlépe Kalocsaiské
sádlo či olej
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso pokrájím na kostky 1X1cm.
Na sádle osahnu cibuli (nejlépe do růžova).Přihodím maso a zprudka opeču.
Odstavím z plotýnky a zasypu paprikou nesmí se osmahnout,byla by hořká!.
Zamíchám a přidám ma drobno pokrájenou papriku a rajské ale lepší je to
rozmixované.
Opět zamíchám a dám na plotýnku až to začne bublat ztlumím na nejmenší
plamínek a nechám pomalu dusit.
Vodu nepřilévám v rajských je jí dost.Dusím nejlépe 2+1/2 hodiny,až se vypaří
skoro všechna voda.
Musí se jen občas zamíchat aby se to nepřichytilo ke dnu.