6-8 silnějších pórků
voda
sůl
30 g másla
3-4 vejce
1/8 l mléka
lžíce polohrubé mouky
2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
petrželka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pór povaříme v troše osolené vody do poloměkka, dáme okapat a nakrájíme
na kolečka. Na pekáčku nebo velké pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na
něm pór. Vejce rozkvedláme v hrnku s mlékem, solí a moukou, nalijeme na
osmahnutý pór, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Omeletu rozdělíme na čtyři díly, podáváme s bramborovou kaší a obložíme
zeleninou. Chceme-li péct samostatné omelety, rozdělíme suroviny na
příslušný podíl a pečeme každou zvlášť v pánvičce na plotně.