500g hovězího masa
400g cibule
200g klobásy
200g sladkokyselých okurek
2 pol. lžíce plnotučné hořčice
přiměřeně vepř. sádla
pálivá a sladká paprika, celý pepř, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na vepř. sádle osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, do ní nasypeme na nudličky (1x1x3cm) nakrájené hovězí maso (na druhu příliš nezáleží)mírně s cibulkou opečeme, aby zůstalo šťavnaté a podlijeme vroucí vodou.
Necháme chvilku podusit a přidáme koření a sůl dle chuti. Vaříme téměř do měkka, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, opatrně rozmícháme v omáčce hořčici (chce to rychle, jinak se z ní udělají žmolky) a úplně naposled přidáme opět na drobné kostičky nakrájené okurky. Zahustíme moukou a ještě krátce povaříme. Jako přílohu většinou používám bramborový knedlík nebo noky, lze však použít téměř cokoli.