tavený sýr asi 30 dkg
mléko asi 1 dl
větší cibule 1 ks
nakládaná zelenina (kunovjanka apod.) 1 sklenice
vejce vařená natvrdo 3 ks
majolka (např. poličanka) asi 100 gr.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tavený sýr, např. Madetku vložíme do kastrolku, zalijeme mlékem a za stálého míchání na mírném
plameni roztavíme. Odstavíme z ohně a do tavené
hmoty vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli. Sterilovanou zeleninu scedíme a dle chuti trochu
pokrájíme, načež ji vmícháme do sýrové hmoty.
Uvařená a prudce ochlazená vejcce oloupeme a drobně
nakrájíme. Jemně vmícháme do směsi, načež vmícháme
majolku. Před podáváním můžeme ještě vychladit.
Jako podklad použijeme Chléb, či kterékoli slané
pečivo.
Dobrou chuť.