25 g masa ze zvěřiny (jelen, srnka, daněk)
1,5l vody
sůl
3 zrnka černého pepře
2 zrnka nového koření
1 cibule
2 stroužky česneku
100g kořenové zeleniny
100g brambor
150g čerstvých hub
40g sádla
40g uzeného sýra
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso vložíme do studené vody,osolíme,přidáme celý černý pepř a nové koření,očištěnou cibuli,česnek a uvaříme doměka.
Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,nakrájíme na kostky a přidáme do polévky.Houby očistíme,nakrájíme na tenké plátky,osmažíme na sádle,dáme do polévky a vše dovaříme.Nakonec posypeme strouhaným uzeným sýrem.Místo něj můžeme nastrouhat půl krajíce tmavého chleba