120g jahod
2 nektarinky
150g hroznového vína
250g měkkého tvarohu
200ml podmáslí
200ml pomeranč. nebo jablečného džusu
50ml medu
1 bílek
sůl
50g ořechů
lístky medunky nebo máty na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1/ jahody, nekterinky a hrozny očistíme, omyjeme a necháme okapat. Jahody rozčtvrtíme, nektarinky nakrajíme na kostičky a bobule hroznů přepůlíme. 2/V míse utřeme tvaroh s podmáslím, přidáme džus a med a vše vyšleháme dohladka.
3/Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, který po částech zlehka zapracujeme do tvarohové směsi. Nakonec opatrně vmícháme nakrájené ovoce. 4/Tvarohovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme ji ořechy a lístky bylinek.