1 lžíce oleje
40 g másla
1 malá cibulka
100 g mrkve
50 g celeru
50 g hladké mouky
1 a půl kostky zeleninového bujonu
120 g čerstvého sýra
1 vejce
sůl,pepř
nasekaná petrželka
strouhanka dle potřeby
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V hrnci zpěníme na oleji a másle malou drobně nakrájenou cibli a mrkev s celerem nakrájené na nudličky.Zasypeme hladkou moukou,lehce osmahneme a zalijeme cca 800ml až 1 litremstudené vody,rozmícháme a přidáme zel.bujon.Nakonec polévku osolíme a zvolna povaříme 15 min.mezitím jemně nastrouháme nebo rozmačkáme čerstvý sýr přidáme k němu vejce,sůl,pepř a nasekanou petrželku.Směs zamícháme a popř. zahustíme strouhankou.Uděláme knedlíčky velikosti vlašského ořechu.Do polévky přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku,knedlíčky a povaříme ještě 3 až 4 min.