brambory
čerstvý nebo zmražený kopr
čerstvé nebo sušené houby
lžíce másla
mrkev
fazolové lusky
celer
petržel
zakysaná smetana
zeleninový vývar-kostka
dva velké stroužky česneku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory oloupeme,nakrájíme na malé kostečky, stejně tak mrkev,petržel a celer.Fazolové lusky pokrájíme na délku asi dva centimetry.Polévkovou lžíci másla rozpustíme v hrnci,přidáme brambory a zeleninu.podusíme a podlejeme trochou vývaru.Po odpaření přidáme očištěné na malé kousky hub - nebo trochu sušených hub.Zalejeme zbytkem vývaru a pod poklicí vaříme asi 40 minut. Česnek pokrájíme na plátky a se solí rozetřeme.Když je zelenina a brabory měkká,přidámezakysasnou smetanu s nadrobno posekaným koprem promícháme za stálého varu.Odstavíme z kamen.Servírujeme na talíř a do středu dáme trochu rozetřeného česneku.Podáváme s tmavým chlebem.