200 g mekkeho smetanoveho syra
8 krevet
8 svatojakubskych musli
8 ustric
8 slavek jedlych a jine morske plody
Marinada:
200 ml olivoveho oleje
stava z 1 citronu
drcený tymián,
oloupaná na plátky nakrájený stroužek česneku,
mletý pepř,
2 sklenice bílého vína
Obloha:
8 žampionů nebo 4 malé hřiby,
4 rajčata,
4 jarní lahůdkové cibulky,
1 červená paprika
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Všechny mořské plody vyloupeme a zachytíme z nich šťávu. Poté je i se šťávou dáme do salátové mísy společně se všemi přísadami na přípravu marinády. Postavíme do lednice.
Připravíme si oblohu:
žampiony osušíme a uřízneme jim nožičky. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vymačkáme z nich všechnu šťávu i se zrníčky. Cibulky oloupeme. Papriku dáme na několik vteřin zapéct do trouby, nebo ji spaříme, pak ji osušíme a oloupeme. Nakonec ji nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme bílé přepážky a semeník a lusk nakrájíme na nudličky.
Syr nakrajime na tenke platky.
Vse dame na stul a zapneme pristroj. V panvickach roztavime smetanovy syr. Na vrchni desku polozime okapane plody more a zeleninu, ktere potom prelozime na talire a zalevame roztavenym syrem