4 vepřové (telecí) řízky po cca 150g
30g cibule
50g hub (žampiónů)
5 lžic kysané smetany
asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu)
1 lžička rajčatového protlaku
1 žloutek
hladká mouka
petrželová nať
mletý pepř
vegeta
sůl
olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky.