500 g mletého masa
200 g hladké mouky
2 vejce
sůl,pepř,kari
4 plátky tvrdého sýra
4 plátky šunky
1 hermelín
strouhanka na obalení
olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso smícháme s 1 vejcem a 100 g mouky (podle potřeby) a připravíme hmotu hustou asi jako na mleté řízky. Ochutíme podle libosti solí, pepřem a kari (možno i jiné koření. Vypracujeme 4 placičky o průměru zhruba 10 cm, na každou položíme plátek sýra, plátek šunky a 1/4 hermelínu. Placičky přehneme a vytvoříme kapsu, okraje dobře přitlačíme, aby náplň při smažení nevytekla. Obalujeme v trojobalu a pomalu smažíme na oleji do zlatova. Podáváme se zeleninovým salátem, hranolky nebo opečeným bramborem.