4 hermelíny
brusinky
100 g žampionů
100 g dušené vepřové šunky
malá bílá cibulka
muškátový oříšek
bílý pepř,sůl
petrželka
kondenzované mléko
50 ml světlého piva
mouka
1 vejce
strouhanka
olej na smažení
brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na oleji necháme zesklovatět drobně nasekanou cibulku a promícháme s jemně pokrájenými žampiony. Krátce podusíme a přidáme pokrájenou šunku. Nakonec do směsi vmícháme lžíci brusinek a necháme vychladnout.
Takto připravenou směsí plníme hermelíny, které si podélně rozřízneme a vydlabeme. Pak sýry obalíme v těstíčku z vajíčka vyšlehaného s pivem, mouky, muškátu a ve strouhance.
Omáčku připravíme rozehřátím vnitřků hermelínů v kondenzovaného mléce. Podáváme s nočky tvořenými ze šťouchaných brambor s petrželkou. Jednotlivé porce z poloviny přelijeme sýrovou omáčkou a ozdobíme brusinkami.