500 gr žampionů (větší hlavičky)
150 gr nivy
500 gr mleté maso
kořenící směs na mletá masa
sůl
pepř 3 vejce
hl.mouka
popř.strouhanka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
žampiony očistíme, nožičky rozkrájíme a použijeme do masové směsi kterou okořeníme,osolíme, přidáme vejce, a popřípadě trochu zaprášíme hl.mloukou nebo strouhankou, do směsi rovněž přidáme nastrouhanou nivu a zpracujeme. Touto směsí naplníme žampionové hlavy a skládáme do pekáčku vedle sebe. Podlijeme trošku vodou, přidáme máslo a pečeme cca 30 min na 180 stupních z počátku přikryté a podléváme vypečenou šťávou a podáváme s brambory, nebo s pečivem. K tomu se výborně hodí zeleninový salát.
PS. obměna je rovněž ta, že takto připravené žampiony můžeme obalit v trojobalu a smažit ve fritovacím hrnci.
Obojí je velmi dobré.