mladé žampiony 400g
mleté vepřové maso nebo gothajský salám 150g
sýr niva 100g
pepř
vajíčko 2ks
hladká mouka
strouhanka
olej nedbo sádlo na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze žampiónů vyřízneme celé nožičky, ty semeleme na mlýnku na maso a pokud nebudeme používat mleté maso, ale salám, tak semeleme i ten. Nastrouháme Nivu na jemno. Potom vše promícháme a dochutíme pepřem popřípadě jiným oblíbeným kořením. Komu se bude směs zdát málo slaná může dosolit, ale Niva bývá dostatečně slaná sama o sobě. Směsí naplníme očištěné hlavičky žampiónů, obalíme v trojobalu a osmažíme do zlatova. Podáváme s bramborem vařeným, nebo opečeným, popřípadě s hranolkami a můžeme si dopřát tatarku, nebo jinou dresingovou omáčku podle chuti. Dobrou chuť.