Omacka:
Protlak
Sul
Vegeta
Cukr
Smetana nebo mleko
Nápln do papriky:
Hrnek ryze
Mlete maso (veprove)
Sul
Pepr
Vegeta
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omacka:
Na kastrolku udelej zasmazku, do (horke pridej rajsky protlak a
zalej vodou. Dej sůl, vegetu a asi 2 lzice cukru.
Za obcasneho michani nech varit asi 10 min.(pro zjemneni muzes pridat
trochu mleka nebo smetanu).
Nápln do papriky:
Uvar asi hrnek ryze, nech vychladnout a pridej mlete maso
(veprove). Pridej sul, pepr, trochu vegety a hmotou napln vykuchané
papriky.
Papriky vloz do pripravene omacky a nech varit nejmene 1/2 hodiny.
Dej pozor, at ti omacka pocas vareni neutece z kastrolu, var na mirnem
ohni, michej a hlidej!