400 g mletého masa
4 malé plátky sýra
8 malých a tenkých plátků slaniny (nejlépe anglické)
4 vejce
1 bílek
hladká mouka na pomoučení prkénka
olej na smažení (olivového je škoda)
aromatické bylinky (libeček,tymián,oregano,saturejka — dle chuti a toho
co zrovna máte)
sůl
mletý černý a zelený pepř
špetka mleté sladké papriky
pažitka
citronová šťáva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso promícháme s aromatickými bylinkami, solí, oběma pepři a lehce naředíme jednou či dvěma polévkovými lžícemi vody. Na pomoučeném prkénku uděláme osm tenkých placiček. Čtyři z nich poklademe plátky slaniny, sýrem a opět slaninou, okraje masa potřeme bílkem a vše přiklopíme zbývajícími placičkami. Okraje bifteků dobře přitiskneme a bifteky zvolna opečeme po obou stranách na oleji. Ze 4 vajec připravíme "volská oka", která při podávání položíme na jednotlivé bifteky, žloutky poprášíme sladkou paprikou, vše pak posypeme najemno nasekanou pažitkou a pokapeme citronovou šťávou. Podáváme nejlépe s vařenými brambory a studenými omáčkami (vzhledem k aromatičnosti bifteků stačí mdlejší omáčky, tatarská omáčka nebo jemný kečup).