kuřecí špalíček nebo stehno 4 - 6 ks
sýr 4 - 6 plátků
větší paprika 1 ks
máslo 50 g
anglická slanina 4 - 6 plátků
na ozdobu:
čerstvá zelenina
podle potřeby:
sůl
mletá sladká paprika
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Omytou papriku zbavíme jádřince a rozřízneme ji na 4 - 6 větších kousků. Kůži na stehnech (nebo kuřecích špalíčkách) opatrně nožem nadzvedneme a pod kůži každého kuřecího kousku zasuneme plátek sýra, plátek slaniny a kousek papriky. Slaninu, sýr a papriku na sebe naskládáme předem, pod kůži zasuneme najednou. Kůži na okrajích masa připevníme párátkem, aby při pečení sýr nevytékal. Každou porci masa nasolíme a posypeme mletou paprikou.
Pekáč slabě vymažeme máslem, narovnáme do něho naplněné kuřecí špalíčky. Malý plátek másla můžeme dát ještě na každý kousek kuřecího masa. Pečeme v troubě při 150 °C asi 60 minut, a to dozlatova. Během pečení maso obracíme.
Plněné kuřecí špalíčky chutnají s hranolky, ale i s rýží, nebo jen s chlebem. Podáváme je s čerstvou zeleninou. Hodí se i zeleninový salát.