180 g loupaných krevet
130 g netučného tvarohu
3 lžíce mléka
1 avokádo
1 citron
1 rajče
1 lžíce citronové šťávy
2 listy hlávkového salátu
pepř, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
v horké vodě spaříme oloupané krevety a necháme vychladnout. Do hladka utřeme tvaroh s mlékem a potom vmícháme krevety, osolíme a opepříme podle chuti.
Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku. Půlky znovu rozkrojíme a vzniknou nám čtyři čtvrtky, které zakapeme citronovou šťávou. Rajče rozkrojíme a vyndáme pecičky a potom rozkrájíme na drobné kousky.
Dva kousky avokáda položíme na salátový list a naplníme směsí z krevet a tvarohu. Potom ozdobíme proužky citronu a rajčete. Jíme vychlazené s bílým pečivem.