600 g krůtích řízků
60 g sterilovaných žampionů
2 vejce
60 g uzené krkovice
60 g tvrdého sýra
30 g másla
60 g kuřecího vývaru
tuk na smažení
kari koření
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na tenčí- širší plátky, osolíme, posypeme kari kořením,
položíme tenký plátek uzeného masa a tvrdého sýra. Do středu plátku navršíme osolenou směs
míchaných vajec s plátky žampionů. Plátky v polovině přehneme a spíchneme párátkem.
Osolíme a vkládáme do horkého tuku a zvolna opékáme z obou stran. Opečené plněné porce
vyjmeme a do výpeku vložíme máslo, přidáme vývar, dochutíme a krátce povaříme,
případně procedíme.
Podáváme s bramborem nebo hranolkami.