Jablka zbavíme jader tím,že je vykroužlíme do podoby hrnku.Mletá kuřecí játra smícháme s rozinkami a praženou houskou včetně koření dle chuti - pepř,sůl,nejlépe směs Bombay - cca 1/6 malé kávové lžičky na jedno jablko.Směsí koření a mletého masa naplníme jablko mírně pod okraj,zbytek doplníme krájenou nivou a jedním plátkem zakrajeme otvor.Takto připravená jablka vložíme do trouby nastavené na 160 stupňů cca 10 až 15 min.Možno ještě potírat směsí - 2 lžíce medu smíchané s 0,05 l čistého alkoholu a lžící sójové omáčky /potíráme peroutkou/.Jablka po dopečení vyndáme z trouby a nakrájíme na talíř na měsíčky jako pomeranče.Příloha se nepodává,jablko natáhne chuť masa a chutná jako jemná,upravená a ochucená brambora.Možno přidat sývovou omáčku např. se šafránem nebo horké zakrým krátce smaženým pomerančem.