| Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | Email šablony | Hromadné emaily | Domácí účto | Omalovánky | Recepty doma | Rybář | Pletení | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr testo krem ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Speciality > Pizza Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Pizza IV.

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 04:00
Počet porcí: 4
Autor:
Zobrazeno/týden: 1036x / 4x
Přidáno/změněno: 7.2.2019
Kategorie: - Speciality - Pizza

Inredience:

Kvások :
1 dcl mlieka
půl kocky kvasníc
půl pol. lyž. cukru
na špičku noža soľ
Cesto:
1/2 - 3 /4 šálky vlažnej vody /alebo minerálky. najprv nevylej všetko/
půl káv. lyž. soli
1 vajce
400gr – hladkej múky špeciál
200gr – polohrubej múky
Plnka :
140gr pretlak „OTMA“, /2.najmenšia plechovka/
200gr dobrej bravčovej šunky
200 - 300gr cibule /podľa chuti/
2ks zelenej papriky
2 stredné paradajky
4 pekné champignóny
300 – 400gr eidamového syru /radši viac ako menej/
200gr anglickej alebo oravskej slaninky
soľ, korenie, ml. chili paprika, 1 kávovú lyžičku oregána
20ml olivového oleja,
alebo 1 ušetrený plátok slaninky



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Veci na kvások jednoducho nalejeme do umelohmotného hnetača, zamiešame drevenou varečkou a necháme nabehnúť.
Potom k tomu vrazíme jedno vajce, vodu, soľ a cca 300gr hladkej a všetkú polohrubú múku. cca100gr hladkej múky si necháme na podsyp.
Necháme dobre vyhnetať, vytiahneme miešaciu lyžicu a cesto necháme

kysnúť a kysnúť 3-4 hod. na teplom mieste, až dovtedy, kým nepadne späť dole!
Prekysnutie cesta je najväčšia a tá najsprostejšia finta na pizzovom ceste.
Potom ho už jednoducho vyleješ na vymúčenú dosku, obalíš ho do 3/4 zvyšnej hladkej múky. Zvyšnú 1/4 hladkej múky, vysypeš a rozprášiš na suchý, hlboký plech. Cesto sa má pomaly liať, ale má byť nadýchané,/a má byť o niečo hustejšie ako na halušky alebo nokerle,/ ale v žiadnom prípade nesmie byť moc husté!
Cesto rozdelíš na polovičky. Jednu polovičku rozvalkáš na „skoro-velkosť“ plechu a prenesieš ho do suchého, vymúčeného plechu.
Tam ho od stredu ku krajom poroztláčaš rukov tak, aby na okraji ostal 0,5 – 1cm vysoký a 1 - 1,5cm široký okraj. Ostatné cesto by nemalo byť silnejšie /hrubšie/, ako 0,2 - 0,5cm a nesmie byť dieravé.
Druhú polovičku, možeš spracovať hneď, alebo dať okamžite do chladničky a použiť do 3 dní, alebo zamraziť a použiť ľubovolne neskôr.
Potom na cesto na plechu roztreš ½ pretlaku a rozsypeš na neho vo vrstvách ½ na tenko nakrájanej šunky, cibule, zelenej papriky, paradajky a champignónov.
Celé to potom zasypeš ½ na hrubo nastrúhaného syra.
Dobre osolíš, okoreníš /podľa možnosti čerstvo zomletým korením/ a ľahúčko, ale naozaj jemne, poprášiš chili paprikov.
Medzi dlane si nasypeš oregáno,rozomelieš ho tam tak ako majoránku a poprášiš ním pizzu.
Na samotný vrch poukladáš tenké maximálne 3mm plátky slaninky tak, aby sa ti potom dala krájať na porcie medzi slaninkou a aby na každej porcii bol aspoň jeden plátok slaninky.
Rúru vyhreješ na 220-240°C, až potom tam sotíš plech s pizzov a neháš ju tam pri tejto teplote zapekať presne 9 minút.
Po tomto čase by pizza mala začať chytať barvu na okrajoch a syr by mal byť totálne natopený a mal by spojiť všetky vrstvy pod ním a slaninka by mala byť čiastočne utopená v syre.
Po 9-tich minutách pečenia na 240°C uberieš rúre na 170 – 180°C a dopekáš ešte cca12min. Po tomto čase by mala byť pizza na okrajoch bledohnedá, syr by mal bublať a slaninka by mala byť upečená do rúžova.

Pizzu peč vždy zásadne len zo spodu !!!

Pizzu vyber, okraje ponatieraj olivovým olejom, alebo ušetreným plátkom surovej slaninky, aby nestvrdli a neskornateli.
Potom pizzu za tepla opatrne nakrájaj veľkým krájacím kolečkom, alebo ju podober lopatkov, vyšuchni na krájaciu dosku a nakrájaj ostrým nožom tak, aby si neporušíla celistvosť plnky. /je dobré pred nožom do pizze zapichovať vidličku a pridŕžať ňou plnku na pizzi.
Na pizzu môžeš podľa chuti nakydať ostrý alebo sladký kečup, poprípade dosoliť alebo inak dochutiť, čo sa však absolútne nedoporučuje.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pizza IV.:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Pizza
Pizza Calzone s hrozny 14.08.
Prosecká pizza 14.08.
Pizza Hawai z listového těsta 25.07.
Pizza šátky 25.07.
Pizza quattro stagioni 25.07.
Bramboráková pizza 24.11.
Rychlá domácí pizza 15.12.
Těsto na pizzu z tvarohu 25.07.
Rohlíková PIZZA 07.02.
Pizza IV. 07.02.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0496s norob)