290 g vody
2 lžičky soli
2 lžíce oleje
460 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pomoučeném vále udělat 8-12 bochánků, pomoučit a nechat 20 minut kynout pod vlhkou utěrkou.
Rozválet placky asi 3-5 mm vysoké. Troubu rozehřát na 250°C, rošt dát na spodní pozici a na něj plech obrácený dnem vzhůru nebo kachli (lepší varianta). Placky pokládáme přímo na rozpálenou kachli nebo rozpálený plech a péct rovné 3 minuty. Krásně se nafouknou. Kdyby se nafoukl málo nebo vůbec, tak pocákat další placky trochou vody znovu propracovat a rozválet. Nafouknutí závisí na vlhkosti těsta.
Po upečení dávat na utěrku a zabalit.
Po naplnění se můžou ještě prohřát v horké troubě, ale není to zapotřebí.