180 g polohrubé mouky, 5 vajec, 180 g krystalového cukru, ovocný kompot (broskve, meruňky, jahody či jiné měkké plody).
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vaječné žloutky třeme s cukrem tak dlouho, až se vytvoří hustá pěna. Potom po částech vmícháme mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech, který jsme předem vymazali tukem a posypali hrubou moukou nebo strouhankou.
Mezitím si připravíme želatinu,.. k přípravě potřebujeme šťávu z kompotu, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku a 3 lžíce cukru krupice. Kompotovou šťávu doplníme vodou na půl litru, přivedeme k varu a přilijeme v trošce vody rozmíchaný pudinkový prášek a cukr. Asi jednu minutu povaříme.
Po upečení korpus necháme vychladnout, poklademe ovocem, zalijeme želatinou a necháme v chladu ztuhnout.