400 g kuřecích prsních řízků nebo vykoštěné kuřecí stehna
2 až 3 větší cibule
250 ml. červeného suchého vína
1 až 2 balíčky předvařené rýže
1,5 lžičky "Staročeského koření" od Vitany
cca 100 ml Rama culinesse
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. na pánev dáme Rama cullinesse, přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou zesklovatíme
2. přidáme na kostky pokrájené kuřecí a staročeské koření, zprudka krátce osmahneme
3. podlejeme vínem, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme cca 7 - 10 minut tak aby bylo maso zůstalo šťavnaté
4. podáváme s vyřenou rýží nebo bramborem
Tip: k pokrmu se náramně hodí červené suché víno z Jižní Moravy, které je proti jižnějším červeným lehčí a více svěží