|
Recept na Pečivo Kalkýš
|
|
|
| |
Postup přípravy:Umyté zrno necháme naklíčiť. Každá deň ho musíme vlhčiť. Keď má zrno červené klíčky, zomelieme ho na mäsovom mlynčeku. Masu zalejeme vodou, dobre premývame a napokon rukami vyžmýkame,. Voda zostane biela ako mlieko. Zatrepeme ju polohrubou múkou tak, aby mala konzistenciu piškótového cesta, a nalejeme do keramického alebo železného pekáča. Do cesta zastokneme niekoľko trstiniek, aby dobre dýchalo. Upečený je hotový vtedy, keď je navrchu červená kôrka.
Toto pečivo, ktoré sa pieklo na Veľký Piatok, chutí ako medovník, a je veľmi výživné a zdravé.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Pečivo Kalkýš, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/pecivo-kalkys">Recept: Pečivo Kalkýš</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pečivo Kalkýš:
|