Panenky opláchneme a osušíme. Každou nařízneme
a vytvoříme kapsu na nádivku. Maso dobře osolíme
a opepříme vně i uvnitř.
Švestky zalijeme vodou a přivedeme k varu. Sundáme
z plotýnky a necháme půl hodiny v nálevu. Jablko
oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které pokapeme
citronovou šťávou.
Švestky necháme okapat na sítu. Potom je smícháme
s kostičkami jablka a jemně dochutíme pepřem a solí.
Takto připravenou nádivkou lehce naplníme naříznuté
kapsy v obou panenkách.
Maso převážeme nití a osmahneme na másle s olejem,
aby se uzavřely póry. Odlijeme tuk a přidáme víno.
Přikryjeme a dusíme 20 minut při 180 stupních.
Přilijeme smetanu a chvíli dusíme při nižší teplotě.