800 g tresky filety
0,4 l mléka
4 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu
několik listů bazalky
nasekané petrželové natě
máslo
citron
sůl,bílý pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Filé necháme rozmrazit, osušíme a upravíme na porce, osolíme po obou stranách a obalíme v mouce. Do ohnivzdorné mísy nebo remosky vymazané máslem s kapkou olivového oleje vložíme filety. Hodně opepříme, posypeme parmazánem a zalijeme mlékem tak, aby bylo vše ponořené. Přidáme nasekanou petrželovou nať a bazalku. Přidáme kousek másla. Pečeme 35 minut, pak mísu na okamžik vyndáme a pokrm pokapeme citronovou šťávou (z poloviny citronu). V troubě pečeme dalších 10 minut.
Příště místo bazalky použijte 3 až 4 stroužky drceného česneku.
Příloha: vařené brambory