ryba nejlépe siven
olej
1-2 cibule
2-3 stroužky česneku
1/2kg oloupaných rajčat
šťáva z 1/2citronu
jemně rozsekaná petrželka dle vl. uvážení
sůl
pepř a dle vl.uvážení pro jemnost doplnit lžičkou oregána a bobkovým listem.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěnou a omytou rybu vysušíme do sucha a opečeme do zlatova z obou stran. Opečenou rybu přendáme z pánve do pekáčku nebo jiné ohnivzdorné misky a v oleji po rybě osmažíme do zlatova a do měkka na kolečka nakrájenou cibuli a stroužky česneku, po té přidáme rajčata, petrželku a popř. oregáno a bobkový list. Necháme asi 10 min. dusit. Vzniklou omáčkou přelijeme rybu v pekáčku a společně prohřejeme.
Podáváme s novými bramborami nebo jinou přílohou.