|
Recept na Pařížský koláč II.
|
|
|
| |
Postup přípravy:Cesto:
Žĺtka vymiešaj s práškovým cukrom, pridaj 8 lyžíc práškového cukru a 10 lyžíc oleja. Vymiešaj mixérom a pridaj hladkú múku s práškom do pečiva. Nechaj v miske a v druhej mise si vymiešaj mixérom zo zvyšných bielkov sneh. Keď je hotový zmiešaj všetko dohromady. Vylej do vymastenej formy vysypanej hrubou múkou a daj piecť. Záleží od rúry ale zhruba 180°C. Ak si si nie istá /tý vyskúšaj špajdlou. Ak sa cesto nelepí na špajdlu je hotové. Pečie sa ako bábovka, alebo piškótové cesto. Približne 20 min.
Parížsky krém: daj hriať vodu na sporák asi 4 deci,len aby si vytvorila paru,keď je voda zohriata voda pridaj navrch ďalší hrniec a do neho vlož všetky ingrediencie s tým, že si tú čokoládu polámeš čo na najmenšie kúsky.
Miešaj a to bez prestania rýchlo,kým sa nerozpustí čokoláda, len pozor ide to rýchlo a aby sa ti nezrazili vajcia-natvrdo. Miešaj! Potom odlož hrniec bokom a občasne plnku premiešaj. Keď vychladne primiešaj do nej po kúskoch hneď za sebou Heru. Nesmieš miešať pridlho,lebo sa plnka zrazí.
Nakoniec natri plnku na vychladnuté cesto a ulož do chldničky. Zakaždým vyber a nakrájaj hosťom-ulož do chladničky.
Dobrú chuť.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Pařížský koláč II., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/parizsky-kolac-ii">Recept: Pařížský koláč II.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Pařížský koláč II.:
HomePack3000 - programy na doma Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|