jahody
broskve
mandarinky a jiné ovoce (dle chuti
nejlépe z kompotu)
piškoty
zakysaná smetana
vanilkový cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Připravíme si mísu, na dno nasypeme pár piškotů, na ně poklademe ovoce a zalijeme zakysanou smetanou do které jsme si přimíchali vanilkový cukr.Dále pokračujeme druhou vrstvou.Opět nasypeme pár piškotů, poklademe ovoce a zalijeme zakys. smetanou.Takto pokračujeme dokud nebude mísa zaplněná.Poté mísu přikryjeme alobalem nebo igelitovým sáčkem a zatížíme ji např. hrncem s vodou.Nakonec dáme ovocnbou bombu do lednice,kde ji necháme zhruba dvě hodiny tuhnout.
Tip: může se místo zakys. smetany použít nízkotučný tvaroh.