2 vejce,
180 g hladké mouky,
250 ml světlého piva,
špetka soli,
5 jablek,( můžou být banány, ananas...)
olej na smažení,
4 lžíce cukru,
1 lžička skořice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 min. stát.
2. Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Plody nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Bílky ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do těsta.
3. Olej ve fritéze rozehřejeme na 180 °C. Jablečné kroužky namáčíme v pivním těstíčku a postupně smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Moučník necháme okapat na papírových ubrouscích a udržujeme ho teplý.
4. Cukr smícháme se skořicí a jablečné kroužky v něm před podáváním obalíme.
Tip: Moučník nejlépe chutná z lehce navinulých jablek. Přidáním kopečku vanilkové zmrzliny a polití karamelem nic nezkazíte:-))