5 vajec
300 g cukru krupice
150 g hladké mouky
tuk a mouka na plech
karamelový krém:
250 g másla
1 kondenzované mléko salko
čokoládová poleva:
100 g čokolády
20 g másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce a cukr vložíme do mísy a vyšleháme do pěny.Pak lehce vařečkou vmícháme mouku.
Plech vymastíme tukem a vysypeme moukou (Já vysypávám jemnou strouhankou suchý plech).Těsto pokládáme lžičkou na plech a tvoříme placičky o průměru asi 3 cm.Pečeme ve vyhřáté troubě 10-15 minut.Pečené kousky vyndáme a ještě horké je na jedné straně zmáčkneme.Vytvoříme tak ouška.Musíme pracovat rychle,protože chladnoucí těsto už tvar neudrží.
Na krém potřebujeme konzervu salka,kterou vložíme do hrnce s vodou a 3 hodiny vaříme.Pak necháme kondenzované mléko dobře vychladnout a vyšleháme s máslem.
Okraje vychladlých oušek namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.Nakonec naplníme krémem.