4 vejce
200 g cukru krystal
250 g polohrubé mouky
100 g strouhaných oříšků
1 lžička prášku do pečiva
5 lžic vlažného mléka
60 g másla
3 lžíce hladké mouky
75 - 100 g cukru moučka
1 hrneček horké (porcované) melty
150 g másla
50 g cukru moučka
100 g strouhaných oříšků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Těsto:
Žloutky ušleháme s cukrem, až vznikne hustý krém a postupně přidáme mléko. Vsypeme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Vmícháme tuhý sníh z bílků a mleté oříšky. Těsto urovnáme do vymaštěné formy a pečeme.
Po vychladnutí podélně rozřízneme.
Krém:
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme cukr a zalijeme meltou. Rozvaříme na hustou kaši a dáme vychladnout.
Mezitím vymícháme máslo s cukrem a postupně vmícháme vlažnou kaši a oříšky.
Krémem promažeme dort . Pokud nám krém zbyde, můžeme ho dát i na vrch dortu, nebo ho nahradit pudinkovým krémem, šlehačkou...