220 g tuku
260 g moučkového cukru
6 žloutků
120 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 a 1/2 lžíce kakaa
sníh ze 6 bílků
240 g mletých ořechů
300 g moučkového cukru
2 dcl rumu
1 čokoláda na vaření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Utřeme máslo s moučkovým cukrem a žloutky. Pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě cca 30 min. Necháme vychladnout. Mezitím si vyrobíme nádivku z mletých ořechů, moučkového cukru a rumu, kterou rozetřeme na vychladlou buchtu. Polejeme čokoládovou polevou a necháme v lednici alespoň 6 hodin rozležet (když vydržíme den, bude ještě lepší). Krájíme na menší kousky.