4 vejce
150g cukru
250g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva (cca 6g)
1 dcl horké vody
1 dcl oleje
30g rozinek
30g čokolády na vaření (nasekané na drobno)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Cukr a žloutky šleháme až zbělají. Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a vodu (teplou, nikoli vařící). Poté přidáma a velmi jemně vmícháme také sníh a nakonec přidáme rozinky a čokoládu.
Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formě ve střední troubě (cca 175°C) přibližně 35 - 45 minut. Dopečenost kontrolujeme špejlí - píchneme do bábovky a pokud vytáhneme špejli neumazanou od těsta, bábovka je hotová.
Poznámka:
Rozinky před přidáním do těsta omyjeme, necháme okapat a obalíme v trošce hladké mouky (nepropadnou se pak na dno bábovkové formy).