1/4 l vody
sůl
70 g másla (hery)
150 g polohrubé mouky
4 ks vejce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dáme si vařit vodu s tukem. Když se voda začne vřít, sundáme z plotny a nasypeme všechnu mouku a pomalu odpalujeme (restujeme). Správně orestované těsto poznáme podle toho, že máme dole na hrnci (kastrolu) vrstvičku která je lehce hnědá.Potom necháme těsto vystydnout. Když už je vychladlé, tak do něj po jednom zamícháme všechna vejce. Vezmeme si cukrářský pytlík a na studenou vodou vylitý plech nastříkáme tvary podle fantazie. Dáme péct podle velikosti na 250°C-180°C asi tak 25-40 minut. V průběhu pečení necháme pootevřená dvířka, aby vznikající vodní pára mohla unikat, pokud nemůžeme nechat dvířka pootevřená z důvodu pojistky, otevírejte je v 2 minutových intervalech nejméně 4x. Pokud by se pára nevypouštěla, zdeformovala by výrobky a jejich povrch by byl popraskaný.