tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
náplň:
mléko 500 ml
cukr krupice 3 lžíce
nugátový pudink v prášku 1 balíček
poleva:
Margot tyčinka 1 ks
vanilkový cukr 2 balíčky
zakysaná smetana 500 ml
těsto:
olej 100 ml
vejce 3 ks
mléko 200 ml
prášek do pečiva 1 balíček
cukr krupice 150 g
polohrubá mouka 300 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
V míse ušleháme žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej. Dále zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme z výšky na těsto cik cak, aby pěkně těstem protekl a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
Ještě na teplý základ rozetřeme zakysanou smetanu ušlehanou s vanilkovými cukry a povrch posypeme strouhanou Margot tyčinkou.
Upečené nugátové řezy se smetanou dáme do lednice odležet, nejlépe přes noc.