kvásek ze 4 dkg droždí
1/2 kg hl. mouky
1/4 l mléka
8 dkg cukru
2 žlouky
trochu soli
citrónovou kůru
12 dkg másla
rozinky
tvarohová náplň:
tvaroh
žloutky
3 lžíce smetany
tuhý sníh
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy dáme mouku, vzešlý kvásek, vlažné mléko, cukr, žlouky, sůl a citrónovou kůru. Zpracujeme v pevné těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout. Mezitím rozehřejem máslo. Jakmile těsto vykyne přidáme máslo a rozinky, opět důkladně prohněteme, pomoučníme a necháme ještě 15. min kynout. Buchty plníme tvarohovou náplní a necháme ještě 10 min. na pekáči kynout.