2 balíčky kulatých olomouckých tvarůžků
1 střední cibule
sladká paprika
bobkový list
pár kuliček černého pepře
špetka kmínu
špetka soli
stolní olej
1 uzavíratelná sklenice na zavařování
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kostičky asi 1x1x1 cm.Smícháme s červenou paprikou a nasekanou cibulí a ještě jednou důkladně promícháme.Na dno sklenice dáme bobkový list,pár kuliček pepře a na to položíme hmotu z tvarůžků,zasypeme špetkou kmínu,zalijeme stolním olejem a mírně posolíme ( pozor ,ne moc,protože sůl se v oleji rozloží).Podle nálady je možné navrch přidat feferonku nebo olivy.Sklenici uzavřeme a dáme uležet na jeden den do lednice.
Pozn.:Po zalití olejem již syrečky nesmrdí.