150g mletého masa vepřové a hovězí půl na půl
25g cibule
200g brambor
20ml oleje
65g rajčat
3g rajského protlaku
2dl vývaru
8g petržele
10g hladké mouky
100g tvrdého sýra
2dl mléka
1 vejce sladká paprika
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem, necháme 10-15 min. dusit, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel a nakrájená rajčata. Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme. Do zapékací mísy dáváme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, navrch položíme plátky rajčat. Krátce podusíme v troubě. Pak přelijeme směsí mouky, mléka a vejce, navrh nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct. Hotovou musaku necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na porce