200 g strouhané mrkve
300 g polohrubé mouky
200 g másla nebo margarínu
špetka soli
1/2 balíčku kypřícího prášku
švestková povidla
práškový cukr s vanilkovou příchutí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Ze strouhané mrkve, másla, mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva a soli vypracujeme těsto.
2. Na pomoučeném vále válíme plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájíme čtvrtečky 6x6 cm velké. Do středu každého čtvrtečku dáme kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojíme v šáteček a přitlačíme.
3. Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péci.
Elektrická trouba předehřátá na 180 °C
Horkovzdušná trouba předehřátá na 150 °C
doba pečení asi 20 min.
4. Ještě teplé mrkvovníky obalíme v práškovém cukru s vanilkovou příchutí.