15g hořké čokolády
2 lžíce másla
2 lžíce uvařené rozpustné kávy
1 lžíce koňaku
3 vejce rozdělené na žloutky a bílky
1 hrnek smetany ke šlehání
1-2 lžíce cukru moučky
Nastrouhaná citronová kůra k ozdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Čokoládu nechte rozpustit Vmíchejte do ní máslo, odstavte, přidejte koňak a vařenou kávu. Když vychladne do pokojové teploty vmíchejte žloutky. Nechte asi 15 min zchladit v ledničce.
Ušlehejte šlehačku a opatrně ji vmíchejte do hustě ušlehaných bílků s cukrem, pak do čokoládové směsi.
Takto hotovou pěnu rozdělte do sklenic (pohárků) a nechte vychladnout aspoň 2 hodiny v lednici.