250 g polohrubé mouky
100 g hery
200 g cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
polovina prášku do pečiva
180 ml vlažné smetany
lžíce kakaa
lžíce rumu
bílky
ztužený tuk
hrubou moukou na vysypaní
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Utřete 100 g změklé hery s 200 g cukru, jedním vanilkovým cukrem a 3 žloutky. Střídavě po částech vmíchejte 250 g polohrubé mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva a 180 ml vlažné smetany. V jiné míse rozmíchejte lžíci kakaa se lžící rumu, přidejte třetinu těsta a promíchejte. Ušlehejte sníh z bílků a do každého těsta vmíchejte přiměřenou část. Ztuženým tukem a hrubou moukou vysypanou beránkovou formu naplňte střídavě po lžících světlým a kakaovým těstem, zakryjte vrchní částí formy a v předehřáté troubě zvolna pečte zhruba jednu hodinu.