Korpus:
200 g polohrubé mouky
200 g cukru moučky
4 vejce
100 ml oleje
100 ml vlažného mléka
1 prášek do pečiva
Náplň:
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
1 zakysaná smetana
Rosol:
1 l vody
10 dkg cukru
1 vanilkový puding
sirup s příchutí KIWI
6 ks kiwi
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Třeme žloutky s cukrem a olejem (cca 1 hod), přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme tuhý sníh. Upečeme placku a na vychladlou dáme náplň. Náplň:
Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, potom přidáme zakysanou smetanu a smícháme. Navrch na náplň dáme 6 kiwi nakrájených na plátky. Potom uvaříme rosol z 1 l vody, 10 dkg cukru, vanilkového pudingu a nějaké příchuti kiwi. Lze použít normální sirup s příchutí KIWI. Rosol nesmí být horký, proto ho po uvaření za stálého míchání vychladíme do vlažného stavu ve vodní lázni.