platky mořske ryby nebo filé
brambory
1ks taveného sýra
mléko
koření dle chuti
sůl
1ks cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
1ks vejce
l lžíce másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Plátky ryby nebo filé osolíme a okořeníme
pečeme na oleji a vyjmeme.
Brambory oloupeme a uvarime,mleko ohřejeme a rozpustime v něm tavený sýr.Z brambor udeláme klasickou bramborovou kaši,přidáme mléko,3 stroužky
lisovaného česneku,osolíme,přidáme jedno syrové vejce
a rozmixujeme.
V oleji ve kterém jsme opekli rybu,osmahneme cibuli nakrájenou na plátky.
Do zapékací misky dáme vrstvu kaše,na ni rozložíme upečenou rybu kterou obložíme opečenou cibulí.
Na vrch rozprostřeme zbytek bramborové kaše a necháme v troubě zapéci.