|
Recept na Mléčné kvašené okurky
|
|
|
| |
Postup přípravy:Okurky namočíme do vody, kartáčkem je omyjeme, opláchneme, a pokud je chceme mít hotové opravdu rychle, propícháme je na několika místech jehlicí. Skládáme je do sklenice a prokládáme omytými listy a kořením. Zalijeme je připraveným nálevem (bud horkým, nebo studeným) tak, aby byly ponořeny, a zajistíme vzpěrami z tenkého dřeva (nejlépe bukového). Sklenici pokryjeme utěrkou, připevníme gumičkou a uložíme do teplé místnosti. Za několik dní začnou okurky kvasit. Nálev se bíle zabarví. Po pěti dnech přeneseme okurky do chladnější místnosti a necháme je ještě asi 14 dní až měsíc dokvasit. Takto připravené okurky musíme brzy spotřebovat a stále je udržovat v nálevu. Stejně můžeme nechat vykvasit papriky, zalijeme však jen nálevem připraveným svařením vody s cukrem a solí, abychom neovlivnili chuť paprik.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Mléčné kvašené okurky, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/mlecne-kvasene-okurky">Recept: Mléčné kvašené okurky</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Mléčné kvašené okurky:
|