400 g hovězí roštěné
sůl,pepř
4 lžíce plnotučné hořčice
6 lžic oleje
olej na smažení
1 hlávkový salát
1/2 hlávky salátu frissée
1/2 salátové okurky
200 g sterilovaných kukuřičných klásků
na dresink
5 lžic hrubozrné hořčice
3 lžíce majonézy
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěnou roštěnou dostatečne osolíme,opepříme a obalíme ve směsi oleje a plnotučné hořčice.Vložíme do misky a na dva dny dáme do chladu.
Marinované maso nejprve opečeme zprudka ze všech stranna rozpáleném oleji ve větší pánvi.Potom je přendáme do pekáčku nebo do zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 15-20 min.Maso necháme zchladnout.
Listy hlávkového salátu i salátu frissée důkladně opereme a necháme okapat.Omytou okurku nakrájíme na tenké plátky,kukuřičné klásky necháme okapat a pak je podélně rozpůlíme.
Hrubozrnou hořčici rozmícháme se třemi lžícemi majonézy a podle chuti dosolíme.
Listy salátů,plátky okurky a kukuřičky rozdělíme do talířů.Přidáme rostbíf nakrájený na plátky.Na závěr jednotlivé porce zalijeme hořčičným dresinkem.